Over ons

Wij zijn een gezin van vier personen en een hond Noah (Lotus van de Newgolberhoeve) en wij wonen in de Pijp in Amsterdam tussen de Albert Cuypmarkt en het Sarphatipark in. In 2005 kregen wij onze eerste hond Micha, een Border Collie teefje. Een ontzettende lieve en trouwe hond maar ook super intelligent en ze heeft heel veel lange wandelingen en activiteiten nodig, wel 7 uren per dag! Je begrijpt vast dat dit niet goed ging in een gezin waar destijds iedereen de hele dag weg was dus na een jaar hebben we haar bij een boerderij in Zwolle gebracht waar ze schapen en koeien hebben, daar werd ze heel gelukkig.

Wij waren enorm verdrietig omdat we geen hond meer hadden. Dit maakte dat ik op onderzoek ben gegaan naar een geschikte hond die het beste bij onze gezinssituatie past. Zo kwamen we uit bij een grote lobbes zoals een Sint Bernard, New Foundlander of Berner Sennenhond. Zo kochten wij onze eerste Berner Sennenhond in Kampen toen ze 7 maanden oud was, dat was Tiwana. Ze kwam meteen heel enthousiast naar ons toe rennen. We zijn als eerste met haar naar het bos gegaan en alles ging helemaal volgens het boekje. Ze hield meteen van ons en wij zijn helemaal verliefd geworden op haar en op het Berner Sennen ras: wat een lieve, trouwe en aanhankelijke honden zijn het toch! Tiwana verhuisde met ons mee van Almere naar Amsterdam en ze vond het prima hier in de drukke stad als ze maar bij ons kon zijn, want een Berner Sennen hond is overal waar jij bent, ze achtervolgen je op de hielen! Tiwana was een ontzettende schat, echt een lieve lobbes en wat waren we allemaal enorm verdrietig toen ze ziek werd in de zomer van 2014, ze is 8 jaar en 9 maanden oud geworden.

In december 2014 kochten we Lotus (Roepnaam Noah). Nadat we haar met 4 en 6 weken oud hadden opgezocht in Brabant waren wij helemaal verliefd op die schattige Berner Sennenpups. Op 6 december 2014 haalden wij 1 van de 2 teefjes uit het nestje, Noah, op (dit keer een Berner Sennen met stamboom). Hierop volgde en drukke kraam periode.

Berner Sennen pups komen 1 kilo per week aan en de eerste paar maanden had Noah ook nog haar donzige puppyvacht. Dus je begrijpt wel dat wanneer wij haar uitlieten hier in de buurt, we over een stukje van 5 minuten destijds al gauw een half uur deden. Wat een aandacht en knuffels kreeg ons Berner beertje zeg! Nu is Noah 2.5 jaar oud en een half jaar geleden besloten we dat wij graag een nestje met haar willen volgens de richtlijnen van de Vereniging de Berner Sennenhond. Heel wat onderzoeken, ras keuringen en inschrijvingen verder konden we d.m.v. een echo bevestigen dat Noah in verwachting was van een heleboel puppy’s. Ze beviel 10 juli 2017.